Zeker Communiceren

In deze praktische training leer je ‘op de vloer’ om anderen te beïnvloeden en te overtuigen. Mensen nemen je serieus en werken graag met je.

Verleid de ander.

De beste manier om een ander te beïnvloeden is door hem/haar te verleiden. Met behulp van methodes en technieken uit de filosofie en het theater ontdek je tijdens deze training nieuwe manieren om werkelijk contact te maken met de ander. Door empathische communicatie wordt je niet meer alleen in je rol gezien, maar ook als een prettig mens met een goed verhaal.

In deze training leer je om waarachtig over te komen en dus trefzeker te overtuigen. Door je te laten regisseren door een  theaterregisseur ontwikkel je een stevige houding en een duidelijke stem.
Door te filosoferen onder leiding van een filosofe leer je hoe je argumenten die werken kunt herkennen en ontwikkelen. Je  wordt weerbaarder voor imponerend gedrag door te werken aan je eigen kracht en balans. Zo wordt er naar je geluisterd en laat je je niet uit het veld slaan.

De regisseur als trainer & de filosoof als klankbord.

Regisseur Claudia van Rooij en filosofe Annemarie Soeteman zorgen voor bruisende trainingen. Claudia kan uit haar ervaring als regisseur putten uit een groot scala aan spelmethoden die gestoeld zijn op waarachtigheid. Bij haar ontdek je op een speelse manier hoe jij overkomt en kán overkomen. Cursisten gaan zelf ‘de vloer op‘. Annemarie is een ervaren gespreksleider die verdieping en verbreding in het denken brengt. Ze luistert en leert luisteren. Door haar reflectiemethodieken leer je het perspectief van een ander beter begrijpen en beïnvloeden. Ook jouw boodschap word helder en motiverend.

De zeggingskracht van het theater en de verdieping van de filosofie zorgen hierbij voor een verrassende en effectieve leerervaring.

Wat maakt onze training anders?

Door de unieke combinatie van filosofie en theaterregie krijg je een totaalpakket: zeker communiceren, van denken én van doen, van argumentatie én van overkomen. In de frisse en eigen aanpak van ‘de regisseur als trainer’ en ‘de filosoof als klankbord’ worden de deelnemers op verschillende manieren bewust van zichzelf en de mogelijkheden om een nieuw zelf te creëren. Onder regie van een theaterregisseur leer je ‘op de vloer’ het verschil tussen hoe je denkt dat je overkomt en daadwerkelijk overkomt. Zowel overtuigingen en perspectieven als lichamelijke houding en stemgebruik worden onderzocht en eventueel veranderd. Vergroot dus je invloed door beter overkomen en goed aansluiten. Juist door deze totaalcombinatie zijn deelnemers in staat zichzelf duurzaam te veranderen tot wie ze willen zijn, als sterke auditor én als toegankelijk mens.