Dossier Herakles

r 10

Dossier Herakles is een unieke productie want het betreft geen bestaand werk dat uitgevoerd gaat worden maar een eigenzinnige musical. Gebaseerd op een eeuwenoud verhaal; de 12 werken van Herakles.

Tegen de achtergrond van een rechtbankzitting wordt er een verbinding tussen het oeroude verhaal en de tegenwoordige tijd gelegd. Geen ouderwets kostuumdrama dus, maar een prikkelend theaterstuk waarin op macht beluste goden de touwtjes in handen hebben. Het stuk is naar deze tijd gehaald door het verhaal in de strakke vorm van een rechtbankzitting te gieten waarin de goden tegenover het volk komen te staan.

Jupiter bracht Herakles naar de berg Olympus waar hij tot in de eeuwigheid verbleef bij de goden. Na een tijd werd hij zelf een god en in heel Griekenland werden de verhalen verteld over zijn wonderbaarlijke avonturen. Eeuwen later worden de verhalen van Herakles nog steeds doorverteld. Zijn twaalf verschrikkelijke opgaven zijn nog steeds legendarisch, en zijn kracht en doorzettingsvermogen een bron van mysterie, zelfs nog vandaag.

Regie, Kostuum & Decorontwerp: Claudia van Rooij  Tekst: Arnold Appelman  Componist: Frank Hoebe

Persstemmen

“Een zeer uitgekiende regie”

Noord Hollands Dagblad (Regina Arbouw)