Salon Perron

Hanna & yo bewerkt 1

Strass Theater

Tekst: Yasmina Reeza Regie & bewerking tekst: Claudia van Rooij Spel: Hanna Verboom Dans: Jochen Stechmann, Yolande Mutter Exposerende kunstenaars: Sarah Jonker, Ibo Bakker, Isabel Alonso Pola, Claudia van Rooij Kostuums: Iris van Herpen Met dank aan: Spice PR 

Fotos Salon Perron 2011 386Over Salon Perron

Salon Perron gaat over vervlogen dromen en gevonden voorwerpen. Salon Perron is een performance waarin de dagelijkse realiteit kennismaakt met de droomwereld van galeriehoudster Levi. Salon Perron vraagt u zich te laten meeslepen en niet op de rede te rekenen om u te redden. De manier van kijken staat hierin centraal. Salon Perron is geïnspireerd op Kunst van Yasmina Reza en is omgeschreven naar een monoloog.

Levi, een jonge vrouw van rond de 27, vraagt zich verwonderd af hoe het toch komt dat de kleur wit zoveel geheimen telt. Dit had ze nooit gedacht. Ze heeft daarom een zeer bijzonder werk aangekocht: een wit doek van 3,87 bij 5,37 meter; het is een echte Zochner.  Levi raakt in vervoering door het prachtige werk. Ze ziet er intense kleuren in en snapt niet waarom haar vriendinnen haar zo afkeurend gezind zijn. Het stuk gaat over de keuze tussen kunst en vriendschap, of liever gezegd, over de Kunst van vriendschap.

Fotos Salon Perron 2011 329