Ditis2006.com

Inhoud

Ditis2006.com gaat over het naast elkaar bestaan van verschillende werelden, zoals de cyberwereld, de gedachtewereld, de werkelijke wereld… Wat gebeurt er als verschillende, geconstrueerde werelden zich aan elkaar opdringen, of onverhoopt door elkaar heen groeien? Kan een mens dat aan? En wat voor effect heeft dit op ‘identiteit’? Wordt die ook gesplitst?

In de voorstelling zijn drie actrices aan het repeteren. Tijdens de repetitie doen zich vreemde praktijken voor. Zo begint de regisseur af en toe in zichzelf te praten en lijkt het of er meer mensen aanwezig zijn. Vage en ontastbare gevoelens dwingen de actrices tot een bewustwording van een andere wereld en van hun identiteit. Tijdens het spel van de actrices zien we steeds mensen het podium oversteken of er overheen rennen, commentaar leveren op de scenes en hier en daar wat toevoegen aan gesprekken. Zonder dat de actrices het door hebben dringen de geconstrueerde, voor hun onzichtbare personages zich op. Zij dwingen hun gevoel, hun wereld, hun identiteit op aan de actrices, die op hun beurt terugvechten door hun eigen wereld te construeren, die niet meer blijkt te bestaan.
Waar ligt de grens? Is er een grens tussen illusie en werkelijkheid?

Credits

Acteurs: Frans Bakker, Elvie Castelijn, Mirte van Gaalen, Liselore Knigge, Lotte van der Maas, Dyonne Pennings, Juul Ribbens, Karen Wever. Tekst & Regie: Claudia van Rooij. Tekst & Dramaturgie: Anoek Nuyens. Ontwerp & Realisatie baden: Nanja Willers.
Kostuumontwerp: Yvonne Seuren. Fotografie: Gert- Jan Maas. Producent: *STRASS theater, STA

Publieksreacties

Fotogalerie