De Manke

 

Regie-assistent

Inishmaan 1934. Op dit rotsachtige eiland aan de Ierse westkust woont Billy bij zijn oude tantes Kate en Eileen. Billy is mank en wordt door iedereen bespot en geminacht om zijn handicap. Op het nabijgelegen eiland Inishmore is Robert Flaherty, de grote filmregisseur uit Hollywood, bezig met opnamen voor zijn film The Man of Aran. Hij is op zoek naar eilanders die aan de film willen meewerken. Het hele eiland is in rep en roer en iedereen droomt van een carrière in Hollywood.  Tot groot vermaak van zijn dorpsgenoten droomt ook Manke – Billy  van een nieuw leven in Amerika.

De Manke is een moderne volksvertelling. McDonagh vertelt een verhaal over een kleine benauwde gemeenschap. In brute, maar zeer komische scènes beschrijft hij ‘the struggle for life’ van de bewoners op een rotsachtig eiland midden in de zee.

Acteurs: Lara Grünfeld, Marijn Klaver, Debbie Korper, Wouter van Lierde, Simona Reuten, Bas Teule, Martijn van der Veen, Sjoerd Vrins, Nelleke Zitman. Tekst: Martin McDonagh, Vertaling: Benno Barnard. Regie-assistent: Claudia van Rooij. Decor en kostuums: Marlies Schot, Muziekadvies: Annemarie de Bie. Dramaturgie: Judith Blankenberg, Techniek: Arne Haijtink, Evelements. Productieleiding: Tamara Tanamal. Pruiken: Nienke Algra. Marketingadvies: Marco de Koning, Royal Promotions. Grafisch ontwerp: Petra Warrink. Affiche fotografie: Jaap Vrenegoor. Overige fotografie: Marieke Wijntjes