Theatergroep Suburbia

164Theatergroep Suburbia is eind 2003 opgericht met het doel professioneel theater te maken in Almere en Flevoland. Inmiddels is Suburbia uitgegroeid tot een toonaangevend gezelschap in de regio en geniet het landelijke bekendheid door de jaarlijkse reisvoorstellingen. Ook maakt Suburbia elk jaar een langlopende zomerproductie op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en een kleiner locatieproject in Almere/Flevoland.

In de voorstellingen van Suburbia staat de mens centraal, de acteurs nemen dan ook vanzelfsprekend een belangrijke rol in. ‘De magie’ ontstaat door het inlevingsvermogen van de acteur, ondersteund door een eenvoudige maar doeltreffende omgeving.

Suburbia maakt theater in de polder. Ontroerende, tragische, hilarische voorstellingen over de mens in al zijn kleinheid. Suburbia vertelt grote en kleine verhalen, die stuk voor stuk reflecteren op onze samenleving. Verhalen over mensen van nu. Verhalen waarin het publiek wordt uitgenodigd om al te makkelijke standpunten over het gedrag van onze medemens te herzien. Verhalen die er toe doen.

Link naar: Theatergroep Suburbia